Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0382 213 13 19
Belgegeçer : 0382 213 21 38
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://atem68.meb.k12.tr
Adres : Ereğli Kapı Mah. Bediüzzaman Cad. No42 Merkez/AKSARAY
VİZYON : Vatanını ve milletini seven, araştıran, sorgulayan, çözümleyen, öğrenmeyi öğrenen, bilgisini yenileyen öğretmenler ve yenilikçi, değişimci, ekip çalışması yapabilen, katılımcı anlayışa sahip yöneticilerle, kendine güvenen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen, çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydurabilen, milli ve manevi değerlere sahip, hoşgörülü, kendini sorgulayan, düşüncelerini ifade edebilen, etkili ve nitelikli, ülke sanayisine yön verebilecek bilgi ve beceriyi kazanmış, Atatürk ve ilkelerini benimsemiş, çağdaş, demokratik ve laik, kalifiye insan gücünün ülke ekonomisinin gelişmesindeki önemini kavramış, bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizin; İlgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak eğitilmelerini ve öğrenmelerini, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceri ve özellikleri kazanmalarını sağlamak. Teknolojik gelişmeleri izleyip kullanabilmelerini, mesleki ve teknik eğitimin önemini kavramalarını, toplumsal hayatın gerektirdiği bilgi ve görgüye sahip olmalarını, çevresiyle olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmalarını; çok yönlü, eleştirilere açık, yaratıcı, yapıcı, milli ve manevi değerlere saygılı, mantıklı düşünebilme becerisini kazanmış bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR : 1- Proje tabanlı beceri yarışmasında Enerji Otomasyonu projesi İl Birinciliği. 2- Proje tabanlı beceri yarışmasında Enerji Otomasyonu projesi Bölge İkinciliği. 3- Proje tabanlı beceri yarışmasında İnternet Üzerinden Ders Anlatma projesi İl Üçüncülüğü. 4- Bakanlığımız WEB sayfası yarışmasında Türkiye Üçüncülüğü. 5- Bakanlığımız Robot yarışmasında Çizgi Takibi dalında Türkiye İkinciliği. 6- Proje tabanlı beceri yarışmasında Sac rulo düzeltme ve kesme projesi İl Birinciliği. 6- Okulda Avrupa konulu kompozisyon yarışmasında 14-16 yaş grubunda İl İkinciliği, 17-19 yaş grubunda İl İkinciliği. 7- Nevruz konulu kompozisyon yarışmasında İl Üçüncülüğü. 8- Trafik konulu slogan yarışmasında İl Birinciliği. 9- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sunuculuk dalında İl Birinciliği. 10- Hentbol dalında İl Birinciliği.(2012-2013) 11- Futbol dalında İl İkinciliği.(2012-2013) 12- Voleybol İl Üçüncülüğü.(2012-2013)

Öğretmen :141
Öğrenci :2744
Derslik :56
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :3
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :8
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4200
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tamgün
Saatler : 08:20 - 17:15
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis : Yok
Ulaşım : Şehir Merkezi
Yerleşim Yeri : Şehir Merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 300 metre
Kontenjan Bilgileri : 560
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 217-286
Okulun Sınav Başarı Durumu : Akademik başarıdan ziyade istihdam başarısı var.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %5
Sportif Etkinlikler : Futbol, Basketbol, Voleybol, Badminton, Güreş
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak, Teknofast
Proje Çalışmaları : E-Twinning devam ediyor.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ da akreditasyon başvurusu yapıldı.
Yazdır :